Peikko Group etenee harkiten Aasiassa

Photo: ShutterstockBetonirakenteiden liitostekniikkaa ja liittorakenteita valmistava Peikko Group on kansainvälistynyt ja kasvanut viime vuosina vauhdilla. Lahtelainen perheyritys hakee nyt uutta kasvua Aasiasta, jossa tavoitellaan vahvaa jalansijaa pitkällä aikavälillä.

Keskeinen osa Aasia-strategiaa on Kiinassa vuonna 2011 aloitettu valmistus. Vuonna 2013 tuotanto laajeni, kun Peikko muutti uusiin tuotantotiloihin Zhangjiagangissa lähellä Shanghaita.

Finnfund on rahoittanut laajennushanketta, joka kolminkertaistaa tuotantotilat 10 000 neliömetriin. Uuden tehdashallin lisäksi Peikko on investoinut Kiinassa uusiin koneisiin ja tuotantolinjoihin. Yhtiö työllistää Kiinassa noin sata työntekijää.

Kiinan ohella Peikolla on Aasian ja Tyynenmeren alueella asiakkaita Australiassa, Singaporessa, Malesiassa ja Indonesiassa. Keskeisimmät asiakasryhmät ovat betonielementtejä valmistavat yritykset sekä vaativiin kohteisiin erikoistuneet lattiaurakoitsijat, jotka tekevät esimerkiksi raskaita painoja kantavia lattioita tuotantolaitoksiin ja logistiikkakeskuksiin.

Yhtiön tavoitteena on laajentaa asiakaskuntaansa vähitellen Aasian ja Tyynenmeren alueella. Uusi tuotantolaitos Kiinassa antaa hyvän pohjan vastata kasvavaan kysyntään alueella. Kilpailuvalteikseen Peikko nimeää innovatiiviset ratkaisut, jotka tekevät rakentamisesta entistä nopeampaa, helpompaa ja turvallisempaa.

Peikko Group allekirjoitti alkuvuodesta 2015 sopimuksen tuulivoimaloiden perustusratkaisun toimittamisesta Kenian koillisosaan Turkanajärven läheisyyteen rakennettavaan suureen tuulipuistoon. Toimitukset alkavat huhtikuussa 2015. Finnfund on yksi tuulipuiston rahoittajista.

 

Kuva: Shutterstock.com

 
 
Finnfund

Teollisen yhteistyön
rahasto Oy (FINNFUND)

Uudenmaankatu 16 B
PL 391 00121 Helsinki
puh. 09 348 434
faksi 09 3484 3346
www.finnfund.fi