Hotelli työllistää paikallisia Keniassa

Radisson Blu NairobiKenian pääkaupungissa Nairobissa avattiin loppuvuonna 2015 uusi Radisson Blu -hotelli. Upper Hill -liikekeskuksessa sijaitsevan hotellikiinteistön rakentamisesta vastaa Elgon Road Developments Limited -hankeyhtiö, jonka rahoittajiin Finnfund kuuluu.

Matkailuala on tärkeä työllistäjä Kenian kaltaisissa kehitysmaissa. Nairobin uusi Radisson Blu työllistää noin 350 paikallista työntekijää. Lisäksi hotelli kasvattaa palveluiden ja tuotteiden välillistä kysyntää ja tuo työpaikkoja alihankkijoille ja ympäristön pienyrittäjille.

Vakituisella työllä on iso merkitys ja vastuullista työnantajaa arvostetaan. Maailmanlaajuisesti Carlson Rezidor Hotel Groupilla on yli 1300 hotellia runsaassa sadassa maassa. Hotellien vastuullisen liiketoiminnan toimintasuunnitelma kattaa muun muassa työntekijöiden hyvinvoinnin, jatkuvan koulutuksen, ympäristönsuojelun ja panostuksen paikallisiin yhteisöihin.

Finnfund on tehnyt yhteistyötä Rezidor Hotel Groupin kanssa vuodesta 2005 lähtien. Hotelliyhtiö on laajentanut viime vuosina toimintaansa Saharan eteläpuolisessa Afrikassa ja perustanut myös Afrinord Hotel Investments -yhtiön yhdessä pohjoismaisten kehitysrahoituslaitosten kanssa. Tähän mennessä Afrinord on sijoittanut Rezidorin kanssa viiteen hotellihankkeeseen Etelä-Afrikassa, Etiopiassa, Keniassa, Malissa ja Sierra Leonessa.

Sekä työasioissa matkustavat että turistit tarvitsevat majoituspaikkoja. Hotellit tuovat köyhiin maihin kipeästi kaivattuja työpaikkoja ja kehitystä. Ne työllistävät runsaasti myös naisia.

Hotellit voivat tarjota työtä myös erityisryhmille, joiden olisi muuten vaikea työllistyä. Tästä hyvä esimerkki on Kapkaupungissa Etelä-Afrikassa toimiva Radisson Park Inn, jonka henkilökunnasta kolmasosa on kuulovammaisia. Finnfund on yksi vuoden 2014 lopulla avatun hotellihankkeen rahoittajista.