Kotimainen vaihtoehto Meksikon rakentajille

Proteak Mexico

Metsäyhtiö Proteak on aloittanut MDF-puulevyjen valmistuksen ensimmäisenä Meksikossa.

Finnfund on rahoittanut Tabascon osavaltiossa maan eteläosassa sijaitsevaa tehdashanketta kymmenellä miljoonalla Yhdysvaltain dollarilla.

MDF-linjan laitteet ovat osin Suomesta. Dieffenbacher Panelboard Oy Nastolasta on vastannut tiettyjen koneiden ja prosessiratkaisujen toimituksista saksalaisen emoyhtiönsä Dieffenbacher GmbH:n kautta.

Rakennusmateriaalien kysynnän odotetaan kasvavan Meksikossa, sillä kymmenien miljoonien ihmisten asumistasossa on vielä paljon parannettavaa. Kotimaassa valmistetut MDF-levyt edistävät osaltaan paikallista puurakentamista.

Puulevyt ovat myös ekologinen vaihtoehto, sillä Proteakin käyttämä puu tulee sataprosenttisesti kestävällä tavalla hoidetuista eukalyptus-metsistä tehtaan lähialueilta. Proteak on ottanut käyttöön metsien vastuullisesta hoidosta kertovan kansainvälisen FSC-sertifioinnin. Yhtiö on myös allekirjoittanut YK:n Global Compact -aloitteen, jossa yritykset sitoutuvat ihmisoikeuksiin, työelämän standardeihin, vastuullisuuteen ympäristöasioissa ja korruption kitkemiseen.

Levytehdas ja istutusmetsät sijaitsevat köyhässä Tabascon osavaltiossa Meksikon eteläosassa.

Ne tarjoavat suoraan ja välillisesti työtä, toimeentuloa ja osaamista yhteensä useille tuhansille ihmisille.