Tavaraterminaali suojaa Ghanan vientiä sateelta

Ghana Airport Cargo CentreGhanan maataloustuotteiden pääsy kansainvälisille markkinoille nopeutuu, kun uusi lentorahtikeskus valmistuu keväällä 2016 Kotokan kansainvälisellä lentokentällä pääkaupunki Accrassa.

Uudesta keskuksesta vastaa hankeyhtiö Ghana Airport Cargo Centre, jonka osakkaita ovat lento- ja rahtipalveluita tarjoava yksityinen yhtiö Air Ghana sekä valtiollinen Ghana Airports Company Limited.

Hankkeen rahoittajia ovat Finnfund ja Access Bank Ghana, joka on nigerialaisen Access Bankin tytärpankki. Finnfund ja Access Bank ovat tehneet yhteistyötä vuodesta 2006 lähtien.

Ghana on alemman keskitulotason maa, jonka kehitykselle monipuolinen ulkomaankauppa on tärkeää. Lentorahdin kapasiteetin kasvusta ja palvelun tehostumisesta hyötyvät erityisesti maan hedelmäntuottajat.

Eniten maasta viedään ananaksia, mutta tärkeitä vientituotteita lentoteitse ovat myös papaijat, passionhedelmät, vihannekset ja jamssi. Paikalliset tuottajat ovat alkaneet valmistaa myös esipakattuja kuorittuja hedelmiä vientiin.

Valmistuttuaan lentorahtikeskus työllistää Accrassa noin 300 työntekijää. Lentorahdin kasvu tuo uusia työpaikkoja myös muun muassa huolinta-alalle sekä tietysti kaikille niille aloille, joiden vientimahdollisuuksia rahtikeskus parantaa.

Kuva: Ghana Airport Cargo Centre