Asuntorahoittajan asiakaskunta kasvaa Kambodžassa

First Finance lainaa ensiasuntoon. Photo: ShutterstockFirst Finance on Kambodžan ensimmäinen ja toistaiseksi ainoa asuntoluottojen myöntämiseen erikoistunut rahoituslaitos. Vuonna 2009 perustetun yrityksen asiakaskunta koostuu alemman keskiluokan asunnonostajista, joiden on vaikea saada pankkirahoitusta ensimmäisen oman asunnon ostoon.

Asiakaskunta koostuu yksityisellä sektorilla ja kansalaisjärjestöissä työskentelevistä alemman palkkaluokan työntekijöistä. Asiakkaina on myös pienyrittäjiä.

First Finance on tähän mennessä myöntänyt asuntolainan noin tuhannelle perheelle. Pitkäaikaisten asuntolainojen ohella yritys tarjoaa lyhytaikaisempia luottoja asunnon remontointiin tai irtaimiston hankintaan.

Finnfund rahoittaa First Financea vaihtovelkakirjalainalla, joka auttaa yhtiötä laajentamaan liiketoimintaansa Kambodžan maakuntakeskuksiin ja luomaan uusia työpaikkoja.

Yritykselle myönnetty laina on Finnfundin ensimmäinen suora sijoitus Kaakkois-Aasian köyhimpiin maihin kuuluvaan maahan.

Asuntorahoituksen kasvu edistää Kaakkois-Aasian köyhimpiin maihin kuuluvan maan taloudellista ja sosiaalista kehitystä. Asuntolainan avulla usein puutteellisissa asuinoloissa elävät perheet saavat kunnollisen asunnon, mikä parantaa elämänlaatua, tukee työssäkäyntiä ja lasten kouluttamista.

First Financen menestyksellisen toiminnan toivotaan rohkaisevan myös muita toimijoita asuntorahoitukseen, mikä lisäisi luottojen tarjontaa ja asunnonostajia hyödyttävää kilpailua.

Asuntomarkkinoiden kasvu tuo työpaikkoja myös rakennusalalle, rakennusmateriaalien valmistukseen ja kuljetuksen kaltaisiin liitännäiselinkeinoihin. Yritystoiminnan kasvu tuo Kambodžan kehitykselle tärkeitä verotuloja. 

 
 
Finnfund

Teollisen yhteistyön
rahasto Oy (FINNFUND)

Uudenmaankatu 16 B
PL 391 00121 Helsinki
puh. 09 348 434
faksi 09 3484 3346
www.finnfund.fi