Finnpartnership

Ohjelmistoyhtiö Vietnamista löysi kumppaneita Suomesta

Photo: ShutterstockTMA Solutions (TMA) on yksi Vietnamin johtavista tietokoneohjelmistojen suunnittelu-, kehitys-, testaus- ja asiantuntijapalveluja tarjoavista yrityksistä. Se tarjoaa ohjelmistoalan palveluja monille kansainvälisille yrityksille eri toimialoilla, esimerkiksi telekommunikaatiossa, vähittäiskaupassa, rahoitusalalla, logistiikassa, kiinteistöalalla, maataloudessa, terveydenhoidossa ja kustannustoiminnassa.

Vuonna 2011 TMA Solutions rekisteröityi Finnpartnershipin Partner Search –tietokantaan. Tietokanta on osa ilmaista Matchmaking-palvelua, jonka avulla yritykset voivat etsiä uusia yhteyksiä kehitysmaiden ja suomalaisten yritysten välillä.

Tähän mennessä TMA on Matchmaking-palvelun avulla löytänyt Suomesta kaksi asiakasta ja yhtiö hakee lisää yhteistyökumppaneita.

Vietnamin ohjelmistoala nousee

Vietnamin ohjelmistoala on kasvanut viime vuosina ripeästi. Kilpailijamaita alhaisemman kustannustason ohella maa on panostanut voimakkaasti alan koulutukseen. Väestöstä 60 prosenttia on alle 30-vuotiaita ja lukutaitoaste on yli 90 prosenttia. ICT-alan kouluista valmistuu vuosittain noin 60 000 nuorta.

Vietnamin hallitus on tukenut ohjelmistoalaa tarjoamalla muun muassa veroetuja, koulutusta ja teknologiapuistoja. Maassa on myös otettu käyttöön ohjelmistoalan kehittämiseen ja testaamiseen liittyviä kansainvälisiä laatustandardeja.

Monet johtavat ICT-alan kansainväliset suuryhtiöt ostavat palveluja Vietnamista. Suurin haaste on se, että maasta puuttuu tällä hetkellä organisaatioita, jotka auttaisivat ohjelmistoteollisuutta verkostoitumaan kansainvälisten asiakkaiden kanssa.

Yhteistyö sujunut mallikkaasti

Yksi TMA Solutionsin asiakkaista on Tehostaja Oy, joka tarjoaa pk-yrityksille pilvipalveluun perustuvia paikannus- ja työnohjausratkaisuja. Yhteys Vietnamiin löytyi Finnpartnershipin Partner Search -tietokannasta.

Tehostaja oli aiemmin teettänyt koodaustyötä Romaniassa, mutta yritys halusi löytää nyt alihankkijan kustannustehokkaammasta maasta. Yhteydenottokynnystä Vietnamiin madalsi tieto, että Finnpartnership oli vietnamilaisen yhteistyökumppanin avulla tarkastanut TMAn perusasiat. Kokemukset Vietnamista ovat olleet niin myönteiset, että Tehostaja harkitsee parhaillaan oman toimiston perustamista sinne.

 
 
Finnfund

Teollisen yhteistyön
rahasto Oy (FINNFUND)

Uudenmaankatu 16 B
PL 391 00121 Helsinki
puh. 09 348 434
faksi 09 3484 3346
www.finnfund.fi