Stera vakiinnutti asemansa Intiassa

Photo: SteraMekaniikan ja elektroniikan sopimusvalmistaja Stera Technologies Oy aloitti tuotannon Intian Chennaissa vuonna 2010 ja laajensi vuonna 2011 toimintaansa uuteen tehdasrakennukseen.

Finnfund myönsi tehdaslaajennukseen investointilainan. Finnfund on myös rahoittanut uuden tehtaan laiteinvestointeja.

Tuotannon kasvun merkittävimpiin kehitysvaikutuksiin kuuluvat uudet työpaikat. Steran henkilöstömäärä on kolmessa vuodessa kaksinkertaistunut noin 130 työntekijään. Lisäksi tehdas työllistää suuren joukon ihmisiä esimerkiksi logistiikka-, catering- ja materiaalinhankintaan liittyvissä palveluissa.

Nykyaikaisen teknologian ohella Stera tuo Intiaan uudenlaista tuotanto- ja liiketoimintaosaamista, jossa panostetaan erityisesti laatuun, johtamiseen, henkilöstöhallintoon ja ympäristöasioihin.

Steralla on Intian teollisuudessa harvinainen naisia työelämään rohkaiseva ohjelma, jossa Stera vie suomalaista tasa-arvokulttuuria mukanaan Intiaan. Intiassa vallitsee suurelta osin perinteiset sukupuoliroolit ja vasta viime vuosien aikana työelämä on avautunut myös naisille

Steran asiakkaita Intiassa ovat kansainväliset yritykset. Yhtiön asiakaskunta on kasvanut tasaisesti viime vuosina. Tulevaisuuden näkymiä kirkastaa Intian talouden ripeä kasvu, joka hyödyttää monia Steran asiakkaita.

Steran Intian-toiminnot ovat tukeneet osaltaan konsernin menestymistä taloudellisesti epävarmoina aikoina. Vuonna 2014 konsernin liikevaihto nousi 65 miljoonaan euroon, mikä on kymmenen prosenttia enemmän edelliseen vuoteen verrattuna. Samaan aikaan yhtiö palkkasi sata uutta työntekijää, joista 70 tuli Suomeen ja 10 Intiaan.

 

Kuva: Stera Technologies Oy, Intia

 
 
Finnfund

Teollisen yhteistyön
rahasto Oy (FINNFUND)

Uudenmaankatu 16 B
PL 391 00121 Helsinki
puh. 09 348 434
faksi 09 3484 3346
www.finnfund.fi