Istutusmetsät vähentävät painetta laittomiin hakkuisiin

MiroMiro Forestry Company edistää kestävää metsänkäyttöä Afrikassa perustamalla istutusmetsiä Ghanaan ja Sierra Leoneen. Metsäyhtiö myy puun paikallisille ja alueellisille markkinoille.

Muun muassa rakentamisessa ja polttopuuna tarvittavan puutavaran kysyntä kasvaa jatkuvasti Länsi-Afrikassa. Metsien heikko valvonta ja kestävällä tavalla kasvatettujen istutusmetsien puuttuminen ovat johtaneet mittaviin laittomiin hakkuisiin.

Miro Forestry Companyn kaltaisten toimijoiden tulo puumarkkinoille on tärkeää hupenevien luonnonmetsien suojelemiseksi, kun laillisista lähteistä todennetusti tuotetun puun saatavuus paranee.

Vuoden 2014 loppuun mennessä Miro oli istuttanut 1 800 hehtaaria metsää. Yhtiö aikoo kasvattaa istutusten määrää vuosittain 1 500 hehtaarilla tulevien vuosien aikana.

Yhtiö on vuokrannut yksityisiltä maanomistajilta ja hallituksilta yhteensä noin 30 000 hehtaarin maa-alueet. Kyse on pitkäaikaisista vuokrasopimuksista. Valmisteluihin kuuluu myös ympäristö- ja sosiaalisten vaikutusten tarkka arviointi.

Miro työllistää suoraan noin 350 henkeä. Vaikutukset ovat kuitenkin huomattavasti laajemmat, sillä yksi palkansaaja elättää keskimäärin viittä perheenjäsentä.

Yhtiö myös kouluttaa paikallisia viljelijöitä nykyistä kestävämpiin viljelymenetelmiin. Ghanassa Miro on ollut lisäksi mukana paikallisen ammattikoulun rakentamisessa.

Finnfund on myöntänyt Mirolle varhaisen vaiheen hankevalmistelurahan, jolla tilattiin Pöyryltä loppumarkkinoita koskeva selvitys. Tämä auttoi yhtiötä rakentamaan liiketoimintasuunnitelmansa konkreettisemmalle tasolle.

Finnfund ja brittiläinen kehitysrahoittaja CDC ovat sijoittaneet yhtiöön.

 

Kuva: Miro Forestry Company

 
 
Finnfund

Teollisen yhteistyön
rahasto Oy (FINNFUND)

Uudenmaankatu 16 B
PL 391 00121 Helsinki
puh. 09 348 434
faksi 09 3484 3346
www.finnfund.fi