Finnpartnership

Osaava henkilöstö kilpailuvalttina Mongoliassa

rolls of paper

Kristec Oy on kirkkonummelainen perheyritys, joka on erikoistunut paperi- ja kartonkituotteiden myyntiin Aasiassa ja itäisessä Euroopassa. Mongoliassa yrityksellä on pakkauksia valmistava tytäryhtiö Finpack.

Pääkaupunki Ulaanbaatariin perustetun Finpackin tuotantolaitoksen alku oli ohdakkeinen. Mongoliasta ei löytynyt työntekijöitä, joiden koulutus tai työkokemus soveltuisi pakkausten valmistukseen. Kaikki työntekijät koulutettiin suomalaisten asiantuntijoiden johdolla ja Finnpartnershipin liikekumppanuustuella.

Hyvä hallinto on avainasemassa Finpackissa. Yhtiön johdossa on yksi suomalainen ja muu johto on mongolialainen. Kaikki esimiestehtävissä toimivat ovat naisia.

Finpack valmistaa muun muassa paperipusseja, kauppakasseja ja pizzalaatikoita pikaruokaravintoloihin. Myös lääkkeiden, kahvin, teen ja tupakan pakkaukset kuuluvat tuotevalikoimaan. Pakkausvalmistuksen ohella Finpack on Mongolian suurin paperitukkuri.

Asiakaskunta Mongoliassa koostuu pääasiassa pienistä ja keskisuurista yrityksistä. Finpackin kovimmat kilpailijat ovat kiinalaiset yritykset. Yhtiön valttina ovat laadukkaat pienet sarjat nopealla toimitusaikataululla. Pakkauksissa käytetään aina suomalaista paperia ja kartonkia.

Mongolian talous on kasvanut viime vuosina kovaa vauhtia etenkin laajenevan kaivosteollisuuden ansiosta. Suomalaisia yrityksiä toimii Mongoliassa toistaiseksi vain kourallinen. Esimerkiksi Outotec on toimittanut Mongoliaan kaivosteollisuuden laitteita ja Honkarakenne hirsitaloja.

Mongoliassa on tuonnin ja viennin edistämistaho Fingate, joka yhdessä Finpron kanssa tarjoaa palveluitaan Mongolian markkinoista kiinnostuneille suomalaisille yrittäjille.

 

Kuva: Shutterstock.com

 
 
Finnfund

Teollisen yhteistyön
rahasto Oy (FINNFUND)

Uudenmaankatu 16 B
PL 391 00121 Helsinki
puh. 09 348 434
faksi 09 3484 3346
www.finnfund.fi