Uusiutuvaa energiaa Keski-Amerikkaan

Finnfund sijoitti vuonna 2007 Central American Small Enterprise Investment Fund II (CASEIF II) -rahastoon. CASEIF tarjoaa pääomarahoitusta pienille ja keskisuurille yrityksille Keski-Amerikassa. Rahaston koko on yhteensä 29 miljoonaa yhdysvaltain dollaria. Vuoden 2012 lopussa rahasto oli sijoittanut yhteensä viiteentoista yritykseen.Caseif Tecnosol sun panels

Finnfundin lisäksi muita merkittäviä sijoittajia ovat Multilateral Investment Fund/Interamerican Development Bank (MIF/IDB), Andean Corporation Development (CAF), Norwegian Investment Fund for Developing Countries (NORFUND), Swiss Investment Fund for Emerging Markets (SIFEM) ja Belgian Investment Company for Developing Countries (BIO).

Myönteisiä yhteiskuntavaikutuksia

CASEIF II sijoittaa kannattaviin kasvuyrityksiin, jotka luovat työpaikkoja ja aikaansaavat myönteisiä yhteiskuntavaikutuksia ja verotuloja kotimaissaan. Rahastoa hallinnoi LAFISE Investment Management Ltd.

Rahaston sijoituskohteet ovat luoneet 1479 suoraa ja 8066 epäsuoraa uutta työpaikkaa, työntekijöistä 38 prosenttia on naisia. Vuonna 2012 he maksoivat yhteensä lähes kahdeksan miljoonaa dollaria veroja. CASEIFin sijoituskohteet auttavat vähentämään hiilidioksidipäästöjä yli 40 000 tonnia vuosittain.

Hyvä esimerkki CASEIFin sijoituksesta on TECNOSOL. Vuonna 2009 CASEIF II rahoitti TECNOSOLin kasvua sijoittamalla 1,15 miljoonaa dollaria sen osakepääomaan.

Puhdasta energiaa

TECNOSOL tarjoaa puhtaan energian vaihtoehtoja sellaisten köyhän maaseudun kotitalouksien, koulujen ja sairaaloiden valaistus- ja jäähdytystarpeisiin, joilla ei ole pääsyä sähköverkkoon. TECNOSOL on asentanut yli 60 000 uusiutuvia energiamuotoja hyödyntävää järjestelmää, kuten aurinkopaneeleja, jotka ovat vähentäneet hiilidioksidipäästöjä 16 000 tonnia vuosina 2008 - 2012 .

CASEIF II tukee aktiivisesti sijoituskohteitaan tarjoamalla niille neuvoja muun muassa strategisiin, hyvään hallintotapaan ja liiketoiminnan organisointiin liittyvissä kysymyksissä. CASEIFin sijoitus on vahvistanut TECNOSOLin Nicaraguan toimintaa ja on mahdollistanut toiminnan laajentamisen Panamaan, El Salvadoriin ja Hondurasiin. TECNOSOL sai ISO-sertifioinnin vuonna 2011.

TECNOSOL parantaa kohdealueellaan ihmisten elinoloja tarjoamalla energiaratkaisuja köyhille perheille, joilla ei ole ollut pääsyä sähköverkkoon. Tällä hetkellä TECNOSOL työllistää 106 henkilöä suoraan, joista 36 prosenttia on naisia ja 42 prosenttia on nuoria 18-30 –vuotiaita työntekijöitä.

Vuonna 2010, jo kolmantena peräkkäisenä vuonna, TECNOSOL sai Inter-American Development Bankin myöntämän Excellence in Business Development -palkinnon. Lisäksi se sai toisen sijan 2010 Lontoossa Ashden Awards’in Innovative and Successful Energy Initiative -luokassa.

 
 
Finnfund

Teollisen yhteistyön
rahasto Oy (FINNFUND)

Uudenmaankatu 16 B
PL 391 00121 Helsinki
puh. 09 348 434
faksi 09 3484 3346
www.finnfund.fi