Pienlainoilla toteutetaan naisten unelmia  

Finnfund on tehnyt oman pääoman ehtoisen sijoituksen WWB Isis Fundiin, joka on Women’s World Banking -verkoston uusi rahasto. Se sijoittaa pienrahoitusinstituutioihin Afrikassa, Aasiassa ja Latinalaisessa Amerikassa.

Women’s World Banking on kansalaisjärjestömuotoinen organisaatio, jonka  tavoitteena on auttaa vähävaraisia naisia saamaan rahoituspalveluja ja parantamaan taloudellista asemaansa. Women’s World Banking pienrahoitusverkosto kehittää naisten tarpeisiin sopivia uusia ja innovatiivisia palveluja eri elämäntilanteissa oleville naisille. 

Vuonna 2012 Women’s World Banking maailmanlaajuinen verkosto kattoi viime vuonna 39 pienrahoituslaitosta 28 maassa. Niillä oli 19 miljoonaa asiakasta, joista 73 prosenttia oli naisia.

Verkostoon kuuluvien pienrahoituslaitosten yhteenlaskettu lainakanta oli vuonna 2012 runsaat 6,9 miljardia Yhdysvaltain dollaria ja asiakkaiden säästöt 4,4 miljardia dollaria.

Vuonna 2012 Women’s World Banking oli mukana kehittämässä esimerkiksi pienvakuutuspalveluja Jordaniassa, nuorisosäästötilejä Etiopiassa, talouskoulutusta Intiassa ja maatalousrahoitusta Latinalaisessa Amerikassa.

Rahaston kokoa on tarkoitus kasvattaa vuonna 2013. Finnfundin lisäksi rahaston sijoittajiin kuuluu eurooppalaisia kehitysrahoituslaitoksia ja finanssialan yhtiöitä.

 

 
 
Finnfund

Teollisen yhteistyön
rahasto Oy (FINNFUND)

Uudenmaankatu 16 B
PL 391 00121 Helsinki
puh. 09 348 434
faksi 09 3484 3346
www.finnfund.fi